zondag 3 januari 2021

Vegan tartaar (à la het Zwitserse Hiltl)

 

Voor 4:
2 aubergines
1 rauwe rode biet
1 blikje kidneybonen (netto: 125 g)
1 flinke sjalot
1 eetl kappertjes
1 eetl augurken
1 eetl gehakte peterselie
1 eetl tomatenketchup
1 eetl mosterd
tabasco
1 theel gerookt paprikapoeder (mild/zoet)
zout & peper uit de molen
Garnering: augurk, kappertjes, kerstomaatjes, sjalotje, toast met boter

Prik de aubergines rondom in met een vork en leg samen met de ongeschilde biet 45 minuten in een hete oven (220 °C). Laat helemaal afkoelen.
Snij de aubergines in de lengte doormidden, schep het zachte vruchtvlees eruit en laat in een zeef goed uitlekken. 
Schil de biet, hak het vruchtvlees heel fijn.
Prak met een vork de uitgelekte kidneybonen en aubergine fijn in een kom. Voeg biet, ketchup, mosterd en paprikapoeder toe. Snipper sjalot, augurk, kappertjes en peterselie fijn en doe erbij. Breng pittig op smaak met zout, peper en tabasco. Verdeel met behulp van 4 kookringen over 4 borden en stamp aan. 
Garneer met wat losse kappertjes, een gewaaierd augurkje, half kerstomaatje en sjalottenringetje. En geef er toast met (voor de niet-vegans) boter bij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.