zondag 3 januari 2021

SPAANSE TORTILLA

 


Voor 4:
750 g vastkokende aardappels
1 grote ui
4 geroosterde paprika’s (uit een pot)
5 grote eieren
± 8 eetl olijfolie
zout

Snij de geschilde aardappels in flinterdunne plakjes. De uien idem dito. Verhit een royale scheut olijfolie in een grote koekenpan (minimaal Ø 25 cm), doe aardappel en ui om en om in laagjes in de pan en strooi tussendoor wat zout. Laat een kwartier garen, schep regelmatig goed om.

Klop intussen in een grote kom de eieren los. Paprika op olie kunt u zo gebruiken, in azijn eerst goed afspoelen onder de kraan. Snij in dunne reepjes en doe erbij. Check of de aardappels gaar zijn (dit moet beslist), zo niet, nog iets langer. 
Giet dan de complete inhoud van de aardappelpan bij het ei in de kom en schep alles goed om. Laat 5 minuten staan, zo krijg je een mooie samenhangende koek. 
Kieper de kom leeg boven de goed hete koekenpan en duw aan met een spatel. 
Bak onder een deksel op vrij laag vuur tot de tortilla bijna helemaal stevig is (± 15 minuten). Leg een groot plat bord op de pan, draai alles samen om en laat de tortilla ondersteboven voorzichtig terugglijden in de pan. 
Bak ook deze kant nog hooguit 5 minuten. 

Lekker met een groene salade.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.