Nodig voor 1 jampot:
1 flinke rode ui of 2 middelgrote (ja, beslist rode!)
150 ml rijstazijn (of appelazijn)
75 ml water
2 volle eetl suiker
1 theel zout
- Pel de ui en snij in zo flinterdun mogelijke plakjes.
- Stop in een flinke glazen (jam)pot.
- Doe azijn, water, suiker en zout in een steelpan.
- Verwarm al roerend kort tot de suiker en zout zijn opgelost.
- Giet dit op de uien, zorg dat ze helemaal onder staan.
- Draai de deksel erop en zet minstens 24 uur in de koelkast.
- De ui is nu zacht en het vocht knalroze.
- Een week of 3-4 houdbaar.
Bonus: de Japanse variant (tsukemono). Doe de gesneden ui in een ziplockzak. Laat water achterwege, breng de azijn met zout en suiker aan de kook en giet dan meteen in de zak. Duw alle lucht eruit en leg in de koelkast.
https://www.kokenmetkarin.nl/2020/06/10/ingemaakte-rode-ui/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.