zondag 3 januari 2021

Kaki caprese


Voor 4:
3 kaki’s of sharonfruit
1 grote bol buffelmozzarella of burrata
2 handjes rucola
1 eetl pistachenootjes (gepeld)
30 g boter

Pistachepesto:
1 bosje basilicum (of zo’n kaalgeplukt plantje)
2 eetl pistachenootjes (gepeld)
1 knoflookteentje
½ citroen
zout & peper uit de molen
± 50-75 ml olijfolie

Pesto:
Pureer de basilicumblaadjes met de staafmixer. Voeg pistachenootjes, knoflook uit de knijper, kneep citroensap, zout en peper toe, maal weer. Voeg net zo veel olijfolie toe als nodig is voor een mooie, vrij dunne saus – dat kan per keer nogal verschillen.

De rest:
Haal de mozzarella vast uit de koelkast en scheur in stukjes. Snij de kaki’s doormidden, verwijder de harde blaadjes en snij dan elke helft in 3 of 4 parten. Smelt de boter in een wijde koekenpan (of nog beter: twee) en bak de parten op zacht vuur rustig een minuut of 10, net zolang tot ze ergens tussen beetgaar en zacht zijn. Dat gaat het beste als ze allemaal op hun kant liggen, wip ze halverwege een keertje om.

Serveren:
Verdeel de kakiparten over 4 borden, net als de mozzarella. Lepel de pistachepesto erover. Strooi de rucola erover plus de losse pistachenootjes. Besprenkel met nog een fliebeltje olijfolie en een kneepje citroensap, en geef nog een haal van de pepermolen. 
Serveer met lekker brood.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.