zondag 3 januari 2021

Muhammara (pikante paprikaspread)

Muhammara (pikante paprikaspread)

Nodig voor 1 bakje:
3 rode paprika’s
75 g walnoten
4 knoflooktenen
1 rode peper
2 eetl granaatappelmelasse (of desnoods balsamico met wat citroensap)
1 theel komijnpoeder
zout & peper uit de molen
optie: chilivlokken/cayennepeper

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten. Leg plat op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verwijder het steeltje van de rode peper en leg erbij.
Leg de knoflooktenen (in hun jasje) erbij.
Schuif 15 minuten in de oven, verwijder dan de peper en knoflook, geef de paprika’s nog 15 minuten extra tot ze zwartgeblakerd zijn.
Doe de paprika’s in een kom, dek af met plastic en laat even staan, zo pelt u de schilletjes er makkelijk af.
Doe de kale paprika’s in de keukenmachine, samen met de walnoten, de uit hun jasje gewipte en nu zachte knoflook, de hele rode peper (inclusief zaadjes), granaatappelmelasse, zout, peper en komijn.
Maal zo grof of glad als u wilt.
Proef op zout en peper.

TIPS:
* Te braaf? Extra chilivlokken of cayennepeper erbij. Te dik? Wat olijfolie. Te dun? Wat paneermeel, broodkruim of havermout. Of zet het in de koelkast, daar stijft het ook van op.
* Lekker op brood, maar ook als borreldip met toastjes, stokbrood of platbrood.
* Ook handig: je kunt het prima invriezen, ontdekte ik.

https://www.kokenmetkarin.nl/2019/07/04/muhammara/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.