zondag 3 januari 2021

Lila puree met coquilles en biet

 Lila puree met coquilles en biet

Zelf maken?
Nodig voor 4 personen:

Puree:
800 g truffelaardappels
100 ml room
50 g boter
nootmuskaat
zout & peper uit de molen

Plus:
12 sint jacobsschelpen (coquilles)
1 gare rode biet
6 plakjes pancetta/ontbijtspek
1 eetl balsamico
wat bieslook
wat boter en olijfolie

Haal de coquilles tijdig uit de koelkast.
Bietjes: Snij in 12 elegante partjes. Hussel om met balsamico, zout en peper, zet apart.
Spekkruimels: Leg de spekplakjes naast elkaar tussen 2 dubbele vellen keukenpapier. Bak in ± 2 minuten (check!) knapperig in de magnetron. Laat afkoelen en verkruimel.
Puree: Schil de aardappels en snij in vrij kleine stukken. Kook in gezouten water in ± 15 minuten gaar. Verwarm intussen de room en boter samen in een steelpan. Giet de aardappels af en haal door de pureeknijper. Giet de hete boterroom erbij en roer met een pollepel tot een mooi luchtige, vooral niet te dikke puree. Zoniet: extra boter en/of room. Breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
Coquilles: Dep de coquilles droog met keukenpapier, bestrooi met zout en peper. Verhit een koekenpan op hoog vuur tot flink heet. Doe dan pas een klontje boter en scheut olie in de pan en laat heet worden. Bak de coquilles kort (30-60 seconden per kant), draai halverwege om met een tang. Serveren: Maak een spiegeltje van puree op 4 borden. Deponeer op elk bord 3 coquilles. Parkeer de partjes biet ertussen. Bestrooi met spekkruim en geknipte bieslook.

TIPS:
• Rauwe biet? Roosteren! Wikkel in aluminiumfolie en gaar 1 uur in de oven (175-200°C), dat kan ook terwijl er iets anders in staat. Laat iets afkoelen, pel dan de schil eraf en snij in partjes. Er zijn ook kant-en-klare gare babybietjes in balsamico te koop (Love Beets).
• De pureeknijper geeft de allerluchtigste puree, maar anders neemt u een pureestamper.

https://www.kokenmetkarin.nl/2018/05/18/lila-puree-met-coquilles/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.