zondag 3 januari 2021

Supermakkelijk brood

 Nodig voor 1 brood

425 g tarwebloem
½ kleine theel gedroogde gist
2 kleine theel zout (10 g)
375 ml warm water

Roer bloem, gist en zout in een kom door elkaar. Giet het water erbij en meng kort met een pollepel tot een vrij nat geheel. Dek af met plasticfolie en laat 12 tot 15 uur staan, gewoon op een hoekje van het aanrecht. Als het flink gerezen is en er bubbelig uitziet, is het goed. Verwarm tijdig de oven voor tot 250 °C, met daarin een gietijzeren of emaillen stoofpan, die je eventueel met een keukenpapiertje heel lichtjes hebt ingevet met wat olie. Haal de pan (met ovenwanten!) uit de oven, kieper, hoppekee, in één keer het deeg erin, gebruik een spatel om het kleverige spul los te krijgen van de kom. Vooral niet gladstrijken of fatsoeneren, maar meteen de deksel er weer op en terug in de oven ermee. Bak een half uur, verwijder dan het deksel en bak nog eens 15 minuten. Zet de oventemperatuur wat lager als het te bruin wordt. Laat minstens een half uur afkoelen op een rooster alvorens aan te snijden.

https://www.kokenmetkarin.nl/2020/01/21/supermakkelijk-brood/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.