zondag 3 januari 2021

Bloedsinaasappelpudding

Voor 4:
± 7-8 bloedsinaasappels
75 g suiker
1 eetl oranjebloesemwater
35 g maizena
1 krappe theel kardemompoeder (liefst zelf gestampt van peulen)
125 ml water
4 eetl Turkse yoghurt of volle kwark
geroosterd amandelschaafsel of granaatappelpitjes

Roer alvast in een kommetje de maïzena los met het water.
Snij van 2 sinaasappels met een scherp (kartel)mes eerst de boven- en onderkant af en snij ze vervolgens helemaal kaal. Snij de partjes tussen de witte vliezen uit. Snij die doormidden en verdeel over uw 4 mooiste glazen. Het opgevangen sap mag in de maatbeker. Pers de overige bloedsinaasappelen uit tot u in totaal 500 ml sap hebt. Doe samen met de suiker in een pan. Breng het sap aan de kook, giet zodra het bubbelt het maizenawater erbij en blijf op het laagste vuur tien minuten roeren met een garde tot het een dik mengsel is. Roer op het laatst oranjebloesemwater en kardemom erdoor. Giet het mengsel in de glazen. Laat iets afkoelen en dan minstens 2 uur opstijven en ijskoud worden in de koelkast.
Let op, dankzij de maïzena wordt het eerder lobbig lepelbaar dan een knalstijve, stortbare pudding à la gelatine. Vandaar die mooiste glazen. Bijkomend voordeel van het vervangen van gelatine: ook geschikt voor vegetariërs.
Serveer met een toefje yoghurt/kwark en naar keuze geroosterd amandelschaafsel of granaatappelpitjes erover gestrooid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.