1 pakje bladerdeeg, ontdooid
4 struiken witlof, in losse blaadjes
3 bananen in 4 stukken (in lengte en breedte gehalveerd)
125 ml crème fraîche
1 blikje ansjovis, in kleine stukjes
1 bol mozzarella, in plakjes
½ zakje geraspte kaas, pittig
5 el balsamicoazijn
verwarm oven voor op 225°C
leg plakjes bladerdeeg op ingevette ovenbakplaat
(kleine overlap, naden goed dichtdrukken)vouw randen ca. 1 cm naar binnen om
bestrijk randen met olie uit het blikje ansjovis
besmeer rest van de bodem met crème fraîche
verdeel kwarten banaan over de boden
verdeel ansjovis en mozzarella erover
dek af met blaadjes witlof (ca. 2 lagen)
bestrooi met geraspte kaas
bak ca. 20 min in oven
laat balsamicoazijn 5 min op laag vuur inkoken
druppel azijn over de taart
Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424712/witloftaart
1
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.