woensdag 11 mei 2022

Witloftaart met banaan, mozzarella en ansjovis

 


1 pakje bladerdeeg, ontdooid

4 struiken witlof, in losse blaadjes

3 bananen in 4 stukken (in lengte en breedte gehalveerd)

125 ml crème fraîche

1 blikje ansjovis, in kleine stukjes

1 bol mozzarella, in plakjes

½ zakje geraspte kaas, pittig

5 el balsamicoazijn

 

verwarm oven voor op 225°C

leg plakjes bladerdeeg op ingevette ovenbakplaat
(kleine overlap, naden goed dichtdrukken)

vouw randen ca. 1 cm naar binnen om

bestrijk randen met olie uit het blikje ansjovis

besmeer rest van de bodem met crème fraîche

verdeel kwarten banaan over de boden

verdeel ansjovis en mozzarella erover

dek af met blaadjes witlof (ca. 2 lagen)

bestrooi met geraspte kaas

bak ca. 20 min in oven

laat balsamicoazijn 5 min op laag vuur inkoken

druppel azijn over de taart


Bron: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R424712/witloftaart 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.