maandag 9 mei 2022

Pasta met citroen en basilicum

 


Nodig voor 2 personen:
200 g spaghetti
2 eetl olijfolie
1 sjalot fijngehakt
2 eetl witte wijn
1 citroen rasp en sap
paar handjes geraspte parmezaan
handje gescheurd basilicumblad
2 theel boter
zout en peper
Kook de spaghetti beetgaar. Houd wat kookvocht achter.
Verhit intussen 2 eetl olijfolie in een pannetje en fruit de fijngehakte sjalot. Voeg de witte wijn toe en laat die een paar minuten pruttelen; doe er dan sap en rasp van de citroen bij. Voeg peper en zout toe en zet het vuur laag. 
Laat de gare pasta uitlekken en roer er de citroensaus door samen met de geraspte parmezaan, het basilicumblad en de boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.