maandag 9 mei 2022

Quesadilla met tonijn

 









½ bosje radijs

½ limoen

150 g mais in blik

7½ g verse koriander

blik tonijn in water

1 Roma (tros)tomaat fijn gesneden

Beetje tomatenpuree

1½ tl pepersaus

75 g Cheddar

4 volkoren tortillawraps


Snijd de radijs in dunne plakjes. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Laat de mais uitlekken. Snijd de koriander fijn. Meng de radijs, het limoenrasp en -sap, de mais en de helft van de koriander in een ruime kom tot salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Laat de tonijn uitlekken en meng met de fijngesneden tomaten, koriander en pepersaus. Rasp de kaas. 

Verdeel het tonijnmengsel over de helft van de tortilla’s, bestrooi met de kaas. Dek af met de rest van de tortilla’s en druk licht aan.

Verhit de grilpan zonder olie of boter en bak een quesadilla in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Keer halverwege. Bak zo nog 1 quesadilla. 

Snijd de quesadilla’s in punten en serveer met de salade.

Allerhande


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.