dinsdag 12 april 2022

Vega yakitori

 

  • 200 ml Japanse sojasaus
  • 100 ml mirin
  • 100 ml sake
  • 100 g suiker
  • 1 courgette, in repen van 10 cm, zaadlijsten verwijderd
  • 1 bosje groene asperges, onderkant verwijderd
  • 1 bosje bosui, in stukken van 10 cm
  • 1 stukje tofu, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
  • 1 stukje tempé, in repen van 3 x 3 x 10 cm, goed drooggedept
  • 1 tl maizena
  1. Meng de sojasaus met de mirin, sake en suiker en verwarm al roerend tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen. Meng de groenten, tofu en tempé met de helft van deze marinade en laat 1 uur staan.
  2. Meng de maizena met 1 eetlepel water. Verhit de rest van de marinade en meng de maizena er al roerend door zodat het een beetje bindt. Laat afkoelen. 
  3. Rijg de groenten, tofu en tempé aan spiesen en gril ze rondom circa 4 minuten.  
  4. Bestrijk de gegrilde spiesjes met de rest van de marinade en serveer.
  5. Tip: Serveer als zelfstandig voorgerechtje of snack of als onderdeel van een rijstbowl met bijvoorbeeld zeewiersalade en geraspte rettich.
  6. Sligro

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.