- 160 g eiernoedels
- 1 ui
- 3 cm verse gember
- ¼ winterwortel
- ½ rode paprika
- 200 g spitskool
- sambalsaus
- 2 eidooiers
- 4 el kokosmelk
- scheutje sesamolie
- versgemalen peper
- zout
- Breng in een pan een flinke hoeveelheid water aan de kook, zet het vuur uit en week er de noedels 4 minuten in. Giet af en laat goed uitlekken.
- Maak de ui en de gember schoon en snipper beiden fijn.
- Snijd de winterwortel, de spitskool en de paprika fijn.
- Verwarm een scheutje sesamolie in een hapjespan en fruit er de ui met de gember in aan.
- Voeg de wortel, paprika en spitskool toe en laat 8 minuten smoren.
- Voeg naar smaak sambalsaus toe en schep er de noedels doorheen. Bak nog enkele minuten op hoog vuur.
- Neem uit de pan en laat volledig afkoelen. Meng er, zodra afgekoeld, de eidooiers en de kokosmelk goed doorheen.
- Verwarm een scheutje sesamolie in een antiaanbakpan en schep platte hoopjes van de bami in de pan. Laat op een middelhoog vuur aan beide kanten krokant en goudbruin bakken.
- Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer de nudelpuffer met een tipje sambalsaus.
- Sligro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.