dinsdag 12 april 2022

Nudelpuffer

 


  1. 160 g eiernoedels
  2. 1 ui
  3. 3 cm verse gember
  4. ¼ winterwortel
  5. ½ rode paprika
  6. 200 g spitskool
  7. sambalsaus
  8. 2 eidooiers
  9. 4 el kokosmelk
  10. scheutje sesamolie
  11. versgemalen peper
  12. zout

  13. Breng in een pan een flinke hoeveelheid water aan de kook, zet het vuur uit en week er de noedels 4 minuten in. Giet af en laat goed uitlekken.
  14. Maak de ui en de gember schoon en snipper beiden fijn.
  15. Snijd de winterwortel, de spitskool en de paprika fijn.
  16. Verwarm een scheutje sesamolie in een hapjespan en fruit er de ui met de gember in aan.
  17. Voeg de wortel, paprika en spitskool toe en laat 8 minuten smoren.
  18. Voeg naar smaak sambalsaus toe en schep er de noedels doorheen. Bak nog enkele minuten op hoog vuur.
  19. Neem uit de pan en laat volledig afkoelen. Meng er, zodra afgekoeld, de eidooiers en de kokosmelk goed doorheen.
  20. Verwarm een scheutje sesamolie in een antiaanbakpan en schep platte hoopjes van de bami in de pan. Laat op een middelhoog vuur aan beide kanten krokant en goudbruin bakken.
  21. Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer de nudelpuffer met een tipje sambalsaus.
  22. Sligro








Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.