zaterdag 2 april 2022

Ravioli met rodekool, rauwe ham en rucola

 https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1194972/ravioli-met-rodekool-rauwe-ham-en-rucola

2 Personen

 el

milde olijfolie

40 g

Schwarzwalder schinken

75 g

rucola

100 g

zuivelspread light

25 ml

water

225 g

rodekool

250 g

verse ravioli 5 formaggio


1

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de Schwarzwalder schinken in 5 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan (bewaar het bakvet) en laat uitlekken op keukenpapier. Doe ondertussen ⅔ van de rucola met de zuivelspread en het water in een hoge beker en pureer met een staafmixer tot een saus.

2

Verwarm 10 min. op laag vuur. Roer af en toe. Snijd de rodekool in dunne reepjes. Bak de rodekool al omscheppend met peper en zout 7 min. op hoog vuur in het achtergehouden bakvet.

3

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rest van de rucola door de rodekool en verdeel over borden. Verdeel de pasta en rucolasaus erover en breek de rauwe ham in stukken erboven.

VegatipVervang de ravioli door ravioli verde burrata e pomodoro en de rauwe ham door een zachtgekookt ei.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.