zondag 12 oktober 2014

KIKKERERWTEN-TOMATENSOEP MET SPINAZIE EN PETERSELIE-WALNOOTPESTO

KIKKERERWTEN-TOMATENSOEP MET SPINAZIE EN PETERSELIE-WALNOOTPESTO

  • Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2
  • kikkererwten , spinazie , walnoten , bladpeterselie
  • Vegetarisch
  • Best snel (20 tot 40 min)

INGREDIËNTEN

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
olijfolie om in te bakken
1 aardappel
1 blikjes kikkererwten, uitgelekt
ca 400 ml water + 1 groentebouillon
Klein blik gepelde tomaten
ca 100 g wilde spinazie

Voor de pesto
70 g bladpeterselie
1 teen knoflook
50 g walnoten
25 g geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie extra vergine
grof boerenbrood
peper en zout

Extra: keukenmachine
BEREIDING
Fruit ui en knoflook in een ruime kookpan in wat olie. Schil de aardappel, snij in blokjes en fruit even mee. Voeg kikkererwten, bouillon en gepelde tomaten toe. Breng aan de kook en laat 15 min zachtjes koken. Pureer voor een licht gebonden versie 1/3 deel van de soep in een blender of keukenmachine en voeg weer toe. Was de spinazie grondig, scheur de nerven uit de bladeren en snij ze grof. Voeg de spinazie vlak voor serveren toe en laat 5 min zachtjes meekoken. Maal voor de pesto peterselie, knoflook, walnoten en parmezaan fijn. Voeg zo veel olie toe dat een smeuïge substantie ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pesto met brood bij de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.