zondag 12 oktober 2014

Yo­tam Ot­to­leng­hi's lin­zen met to­ma­ten



hoofdgerecht 4 personen
365 kcal voedingswaarden

Ingrediënten

400 g pomodori of romatomaten (ca. 5 stuks)
8 takjes tijm
1 el olijfolie
2 el dikke balsamicoazijn (crema di balsamico)
1 kleine rode ui (in flinterdunne ringen)
1 el rodewijnazijn (goede kwaliteit)
1 tl zeezout
2 blikken linzen (a 400 g)
3 el olijfolie
1 teen knoflook (fijngehakt)
zwarte peper
3 el peterselie (fijngesneden)
3 el bieslook (fijngeknipt)
4 el dille (fijngehakt)
80 g milde gorgonzola ((kaas), in grove stukjes)

Bereiden

  1. Begin met de gedroogde tomaten. 
  2. Verwarm de oven tot 130 ºC. 
  3. Snijd de tomaten in vieren en leg de parten op de velkant op een bakplaat. 
  4. Verdeel de takjes tijm erover. 
  5. Besprenkel ze met de olijfolie en de balsamico en bestrooi met wat zout. 
  6. Zet ze 1 1/2 uur in de oven tot ze half gedroogd zijn.
  7. Gooi de tijm weg en laat de tomaatjes iets afkoelen.
  1. Doe ondertussen de rode ui in een middelgrote kom. 
  2. Giet de azijn erover en bestrooi met zeezout. 
  3. Roer alles door en laat de ui een paar minuten staan zodat hij zachter wordt.
  4. Warm de linzen op in een steelpan. 
  5. Laat ze in een zeef uitlekken en meng ze nog warm door de ui. 
  6. Voeg ook de olijfolie, knoflook en zwarte peper toe. 
  7. Meng alles en laat afkoelen. 
  8. Schep als de linzen koud zijn de kruiden erdoor. 
  9. Proef en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.
  10. Stort de linzen als een berg op een groot bord of platte schaal en doe de tomaten en gorgonzola erbij. Sprenkel het tomatenvocht erover en dien de linzen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.