zondag 12 oktober 2014

Stamppotje bataat-pompoen met gekarameliseerde ui, hazelnoten en feta

Stamppotje bataat-pompoen met gekarameliseerde ui, hazelnoten en feta
Voor 2 personen




1 bataat (ongeveer 250 gram)
1 oranje pompoen (ongeschild) ontdaan van pitten en zaadlijsten
1 rode ui, in halve ringen
1 witte ui, in halve ringen
1 tl honing
75 g feta, verkruimeld
klein handje grof gehakte hazelnoten, eventjes geroosterd
1 el Dijon mosterd
1 tl gemalen komijn
roomboter
zout

Bak de uien in een klont roomboter op laag vuur in een pan met dikke bodem. Na ongeveer een kwartier voeg je een snufje zout en de honing toe. Laat dan nog tien minuten op laag vuur pruttelen.
Snij de bataat en pompoen in kleine blokjes en stoom ze in circa 20 minuten gaar.
In de tussentijd kun je de hazelnoten roosteren en de feta verkruimelen.
Als de groenten gaar zijn (giet ze indien nodig af en laat het vocht goed verdampen), stamp je ze.
Er mogen best nog wat stukjes in blijven. Maak de stamppot smeuïg door een klont roomboter toe te voegen. Maar wellicht moet je nog iets vocht toevoegen als de stamppot te stijf is.
Roer de mosterd en komijn erdoor en breng verder op smaak met wat zout.

Schep de stamppot op de borden (leuk met een serveerring).

 Schep de uien erover en dan de feta en hazelnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.