zondag 12 oktober 2014

GEGRILDE TONIJN MET WITTE BONEN EN SALSA VERDE

GEGRILDE TONIJN MET WITTE BONEN EN SALSA VERDE

  • Hoofdgerecht
  • Aantal personen: 4
  • tonijn , cannellini , kappertjes , basilicum , munt

  • Best snel (20 tot 40 min)

INGREDIËNTEN

olijfolie 4 el, plus extra om mee te bestrijken
rode ui 1, gesnipperd
knoflook 1 teen, fijngehakt
cannellini (of andere witte bonen) 2 x 400 g (blik)
versgeperst citroensap 1 scheut
bladpeterselie 1 el, fijngehakt, plus wat blaadjes voor garnering
tonijn van de staart 500 g, aan één stuk

Voor de salsa verde
bladpeterselie 1 bosje, de blaadjes afgehaald
ansjovisfilets 8, uit een blikje, uitgelekt
basilicum 10 blaadjes
munt 15 blaadjes
dijonmosterd ½ el
kappertjes 1 el, afgespoeld
knoflook 1 teen
extra vergine olijfolie 150 ml
citroen ½, het sap
 Extra: keukenmachine
BEREIDING
Begin met de salsa verde:
meng in de keukenmachine peterselie, ansjovisfilets, basilicum, munt, mosterd, kappertjes en 1 teentje knoflook tot een smeuïge salsa, maar zorg ervoor dat het mengsel nog korrelig blijft. Gebruik de pulse-knop en voeg steeds een scheutje extra vergine olijfolie toe. Voeg het citroensap toe.

Verhit 2 el olijfolie in een flinke koekenpan met dikke bodem en fruit daarin de rode ui zacht maar niet gekleurd.
Voeg de knoflook toe en bak 2 min mee.
Doe dan ook de bonen en de rest van de olijfolie erbij.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat de bonen door en door warm worden. Voeg een scheut citroensap en de peterselie toe. Proef of er nog peper of zout bij moet.

Bestrijk de tonijn vlak voor het serveren met olijfolie en bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit een grillpan tot hij zeer heet is.
Gril daarin de vis aan alle kanten, tot hij de gaarheid heeft die je wilt.
Tonijn hoeft maar kort te worden bereid en is het lekkerst als hij nog wat rauw is binnenin; te gare tonijn verliest zijn mooie rode kleur en wordt taai.
Leg de vis op een snijplank.
Schep de bonen op de borden. Snij de tonijn in ongeveer 12 medaillons en verdeel die over de bonen. Lepel er de salsa verde over, garneer met peterselieblaadjes en serveer.

http://www.elleeten.nl/Recepten/Gegrilde-tonijn-met-witte-bonen-en-salsa-verde

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.