zondag 7 september 2014

Kokos limoenscones met clotted cream & lemon curd

Kokos limoenscones met clotted cream & lemon curd
Voor 8 personen



SCONES

·         250 gram bloem (ik nam 150 gram normale bloem en 100 gram volkoren tarwemeel)
·         25 gram rietsuiker
·         2 tl bakpoeder
·         snuf zout
·         50 gram geraspte kokos
·         75 gram koude roomboter in blokjes
·         1 ei
·         150 ml kokosmelk
·         rasp van 2 limoenen + sap van 1 limoen

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kokos in een mengkom.
Mix het ei, de kokosmelk, het limoensap en de limoenrasp in een kleine mengkom.
Voeg de koude boter in blokjes toe aan de droge ingrediënten en meng snel met je handen door elkaar totdat het deeg gaat samenklonten.  Voeg de natte ingrediënten toe, maar houd een klein beetje achter om de scones straks mee in te smeren.
Meng alles met een spatel door elkaar tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat. Vorm er met je handen een bal van.

Bestrooi een werkblad met wat bloem en vorm het deeg tot een cirkel van ongeveer 2 cm dik. Snijd met een mes de cirkel in 8 driehoeken. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en kwast ze in met het achtergehouden kokosmelkmengsel.
 Bestrooi de scones met wat kokosrasp. Bak ze vervolgens in 15 minuten goudbruin.

CLOTTED CREAM

·         1 bekertje slagroom (125 ml)
·         1/2 bak mascarpone (à 250 g)

Bereiden:
Slagroom met mixer lobbig kloppen.
Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen.



LEMON CURD

·         2 citroenen
·         150 g boter
·         2 eieren
·         125 g witte basterdsuiker
·         extra: inmaakpot



Bereiden:
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan op laag vuur.
Mix met een garde in een kom de eieren met de suiker lobbig. Voeg het citroen-botermengsel toe. Roer goed en doe alles weer terug in de pan. Breng al roerend aan de kook
Draai dan het vuur laag en verwarm nog 2 min. Blijf roeren. Schenk de lemon curd in de inmaakpot.

Tip:
Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.

http://www.yellowlemontreeblog.com/kokos-limoenscones-met-clotted-cream-lemon-curd/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.