woensdag 1 juli 2020

Empanadilla met tonijn


Nodig voor 8 pasteitjes:

8 plakjes bladerdeeg
1 blik van 250 g tonijn op olijfolie
2 grote scharreleieren, hardgekookt en klein gehakt
½ rode paprika, in fijne blokjes
1 rijpe geurige tomaat, fijngehakt
½ kleine ui, in plakken
1 knoflookteen, fijngehakt
zeezout en versgemalen zwarte peper
2 el olijfolie extra vergine
olijfolie om te frituren

Verwarm de oven voor op 220°C.

Verhit 2 eetl olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika tot ze heel zacht zijn. Voeg de gehakte tomaat en zout en peper toe en bak alles nog circa 8 minuten tot al het vocht is verdampt. 

Laat de tonijn uitlekken en schep door het groentemengsel. Verwarm het en voeg het gehakte ei toe.

Steek rondjes uit het deeg van 15 centimeter (Noot van mij: in Spanje gaat bladerdeeg kennelijk per gewicht en moet je de boel eerst uitrollen, maar bij ons gaat een rondje precies uit één plakje bladerdeeg). Schep een achtste deel van het tonijnmengsel op de ene kant van elk rondje. Sla de ongevulde helft over de vulling heen, bevochtig de randen met water en druk ze met de tanden van een vork stevig op elkaar.
Bak de pasteitjes 15 minuten in de oven op 220°C. 

Dien op met een groene sla. 

Koken met Karin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.