woensdag 25 januari 2023

Tagliatelle frutti di mare

 







Nodig voor 4 personen:
400 g tagliatelle (liefst vers)
400 g gemengde zeevruchten
(bijvoorbeeld: garnalen, inktvisringen, gekookte mosselen, schelpjes, kleine octopusjes, coquilles)
4 mooie gamba’s of rivierkreeftjes
bosje platte peterselie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 rode peper
scheutje room
scheutje calvados of cognac
1 citroen
wat olijfolie om te bakken

Belangrijk: laat bevroren zeevruchten eerst ontdooien!

Snipper het sjalotje en fruit zachtjes glazig in wat hete olie in een koekenpan (± 2 min)
Snij de rode peper en knoflook in stukjes en doe erbij
Voeg alle zeevruchten toe en bak al omscheppend ± 2 minuten op hoog vuur
Breng een grote pan water (met zout) aan de kook voor de tagliatelle
Doe de pasta in de pan en kook conform de aanwijzingen op de verpakking
Blus de zeevruchten af met wat calvados of cognac en laat de alcohol even verdampen
Giet er een scheutje room bij
Voeg op het laatst wat fijngehakte peterselie toe
Hou eventueel even warm op een plaatje tot de pasta gaar is

Serveren:
Laat de pasta uitlekken en doe in voorverwarmde diepe borden
Schep de frutti di mare erover
Zorg dat de grote gamba’s of rivierkreeftjes mooi bovenop liggen
Serveer met partjes citroen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.