zondag 7 september 2014

Pompoen humus

Pompoen humus

Pompoen hummus_2

·         1/2 pompoen (ongeveer 400-500 gram inclusief schil)
·         2 teentjes knoflook
·         3 el tahin (sesampasta)
·         snuf komijn
·         sap van een 1/2 citroen
·         olijfolie extra vergin
·         zeezout
·         om te garneren: geroosterde pitten + sumac of paprikapoeder

De bovenstaande ingrediënten zijn in dit geval richtlijnen. Want bij humus kun je de smaak zelf heel goed controleren door een beetje meer of minder van een ingrediënt toe te voegen. Hou je van knoflook, dan gaat er meer knoflook in. En datzelfde geldt ook voor de komijn en citroen.

Verwijder de pitten van de pompoen (schil kun je laten zitten), snijd daarna in grote stukken, besprenkel met olijfolie en rooster zo’n 45 minuten in een oven van 200 graden. Laat daarna iets afkoelen en snijd in stukjes die passen in de keukenmachine. Je kunt zelf bepalen of je de schil wel of niet laat zitten. Bij een bio pompoen kun je deze gewoon mee blenderen. Als je echt een hele romige, stukjesvrije humus wilt dan zou ik de schil weghalen. Dat gaat heel makkelijk na het roosteren.
Gooi al die heerlijke pompoen in de keukenmachine samen met de knoflook, tahin, komijn, citroensap en een flinke scheut olijfolie. Maal alles fijn tot een romige humus. Is deze nog te droog, schenk er dan wat olijfolie of een klein scheutje water bij. Proef tussendoor en als je nog iets mist dan kan er altijd wat knoflook, citroen of komijn bij doen. Breng als laatste op smaak met een klein snufje zout.

Serveer de humus in een bakje en strooi daarover de geroosterde pitten en wat sumac of (gerookt) paprikapoeder.
http://www.francescakookt.nl/pompoen-hummus/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.