Pompoen humus
·
1/2
pompoen (ongeveer 400-500 gram inclusief schil)
·
2 teentjes
knoflook
·
3 el tahin
(sesampasta)
·
snuf
komijn
·
sap van
een 1/2 citroen
·
olijfolie
extra vergin
·
zeezout
De bovenstaande ingrediënten zijn in dit geval
richtlijnen. Want bij humus kun je de smaak zelf heel goed controleren door een
beetje meer of minder van een ingrediënt toe te voegen. Hou je van knoflook,
dan gaat er meer knoflook in. En datzelfde geldt ook voor de komijn en citroen.
Verwijder de
pitten van de pompoen (schil kun je laten zitten), snijd daarna in grote
stukken, besprenkel met olijfolie en rooster zo’n 45 minuten in een oven van
200 graden. Laat daarna iets afkoelen en snijd in stukjes die passen in de
keukenmachine. Je kunt zelf bepalen of je de schil wel of niet laat zitten. Bij
een bio pompoen kun je deze gewoon mee blenderen. Als je echt een hele romige,
stukjesvrije humus wilt dan zou ik de schil weghalen. Dat gaat heel makkelijk
na het roosteren.
Gooi al die
heerlijke pompoen in de keukenmachine samen met de knoflook, tahin, komijn,
citroensap en een flinke scheut olijfolie. Maal alles fijn tot een romige
humus. Is deze nog te droog, schenk er dan wat olijfolie of een klein scheutje
water bij. Proef tussendoor en als je nog iets mist dan kan er altijd wat
knoflook, citroen of komijn bij doen. Breng als laatste op smaak met een klein
snufje zout.
Serveer de
humus in een bakje en strooi daarover de geroosterde pitten en wat sumac of
(gerookt) paprikapoeder.
http://www.francescakookt.nl/pompoen-hummus/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.