woensdag 3 januari 2024

Frittata di maccheroni (pasta omelet)

 

    


200 gram spaghetti
1 eetlepel olijfolie
200 gram gepelde tomaten (vers of blik) in grove stukken
2 eieren
40 gram Parmezaanse of Pecorino kaas geraspt

Kook de pasta volgens de gebruiksaaanwijzing gaar. 
Giet af, meng met een beetje olijfolie erdoor en laat afkoelen.

Breng de stukken tomaat met 1 theelepel olijfolie en zout naar smaak aan de kook. 
Laat de tomaten inkoken tot een dikke saus. Zet de saus apart en laat hem afkoelen.

Klop de eieren los met de kaas, een snufje zout en zwarte peper. 
Doe de pasta, tomatensaus en het eimengsel in een grote schaal. 

Verwarm de rest van de olijfolie in een diepe koekenpan en schep het pastamengsel erbij; druk het aan met een spatel, zodat het zo compact mogelijk wordt.

Bak het geheel op een middelhoog vuur in 10 tot 15 minuten; er moet een behoorlijke korst op de onderkant komen. Schep de frittata op een bord als hij aan de onderkant klaar is, doe hem vervolgens weer in de koekenpan en bak ook de andere kant 10 tot 15 minuten.

Schep de frittata op een bord en laat hem enigszins afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.