zaterdag 18 november 2023

Vanille vla

  • 1/2 liter Jersey Volle Melk
  • 1/2 vanillestokje
  • 15gr suiker
  • 20 gr maïzena
  • 2 eidooiers
  • snufje zout


Schenk de volle melk in een steelpannetje. Schraap het vanillestokje leeg en doe de vanille samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en laat vervolgens op laag vuur 10 minuten zacht pruttelen terwijl je af en toe roert.

In de tussentijd klop je de suiker, maizena, eidooiers en zout door elkaar. Schep na 10 minuten het vanillestokje uit de pan en roer een paar eetlepels van de warme melk door je eimengsel. Daarna klop je het eimengsel rustig door de melk. Zet het vuur ietsje hoger en laat het indikken tot vla terwijl je blijft roeren. Niet te lang, want vla dikt nog in na het afkoelen, circa 1 – 2 minuten.

Zet daarna het vuur uit, giet de vla in een kom en laat iets afkoelen. Deze vla is heerlijk om lauwwarm te eten. Je kunt ‘m ook laten afkoelen en 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Dek dan wel af met plastic folie, anders komt er een velletje op de vla en dat zou jammer zijn.

Bron: Francesca kookt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.