zaterdag 8 februari 2020

Gegrilde witlof

  1. Verwijder eventueel de buitenste bladeren van de witlof of spoel de stronken af met de punt naar beneden en dep ze daarna droog. Snijd de stronken in de lengte in 4 kwarten en laat de onderkant eraan zitten. Anders vallen ze uit elkaar tijdens het grillen. Meng de kwarten met een scheutje bakolijfolie in een schaal.
  2. Verhit een grillpan en vet deze licht in met bakolijfolie. Leg de witlof in de pan en grill de eerste zijde tot deze mooie grillstrepen krijgt. Leg ze daarna op de tweede zijde.
  3. Dressing uit recept is veels te zoet
    ½ tl mosterd
    Sinasappelrasp
    Sinasappelsap
    Knijpje citroensap
    Ahornsiroop
    Peper
    Olijfolie
  4. Flip de kwarten witlof op de laatste zijde en sprenkel de dressing er gelijkmatig over. Zet het vuur wat lager en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Laat nog 5 – 8 minuten garen tot de witlof beetgaar is.
  5. Serveer de gegrilde witlof op een schaal en garneer met wat extra sinaasappelrasp en een snufje zwarte peper.
Bron: https://www.francescakookt.nl/gegrilde-witlof-met-ahornsiroop-en-sinaasappel/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.