woensdag 2 oktober 2019

Zoutzure pompoensalade met rode peper, feta en za'atar



1/2 liter water
75 ml appelciderazijn (witte wijn edic)
snufje kristalsuiker
1 tl zout ( probeer half)
400 g koelverse pompoenblokjes (zonder schil)
½ rode peper
50 g feta
1 el extra vierge olijfolie
½ el za'atar


Breng het water aan de kook. 
Voeg als het water kookt de azijn, suiker en het zout toe en roer tot de suiker is opgelost. 
Voeg dan de pompoenblokjes toe en breng opnieuw aan de kook. 
Kook de pompoen 5 min. en zet het vuur uit. 
Laat de pompoen in het kookwater afkoelen tot kamer­ temperatuur. Dit duurt ca. 2 uur.
Giet de pompoen af en doe in een mooie schaal.

A la minute.
Snijd de rode peper in dunne ringetjes. 
Verkruimel de feta. 
Giet de pompoen af en doe in een mooie schaal. 
Bestrooi met de peper en feta en besprenkel met de olie. 
Bestrooi met de za’atar en serveer.

Je kunt de zoetzure pompoenblokjes 3 dagen van tevoren maken.










Erbij: 
Falafel, mini bolletjes 15 min in voorverwarmde oven
Lof met knoflookdip van magere kwark met knoflook en munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.