zaterdag 16 februari 2019

spinazieschotel met pompoen en parmezaan


4 personen
Ingrediƫnten


  • 1 teentje knoflook, geperst
  • olijfolie
  • 500 gr spinazie, goed gewassen
  • 3 el paneermeel
  • 500 gr pompoen, in blokjes
  • 1 ei
  • 75 gr verse parmezaan, geraspt
  • 2 el slagroom
  • 4 el hazelnoten, gehakt

Bereiden

Fruit de knoflook in 1 el olijfolie in een koekenpan. 
Voeg spinazie toe en laat in 1-2 min op hoog vuur slinken. Laat uitlekken, breng op smaak en roer er 1,5 el paneermeel door. 
Bak de pompoen in 1 el olijfolie in de pan goudbruin en zacht. Prak grof en breng op smaak. 
Klop het ei los met 25 gr parmezaan en de room. Meng door de pompoen. Doe de helft hiervan in een ovenschaal. Verdeel de spinazie erover. Dek af met de overige pompoen. Meng de rest van de paneermeel met de overgebleven parmezaan en de noten en strooi eroverheen. 
Zet ca 20 min in een oven van 180 C.

Bronvermelding

Vermoedelijk Ellen Eten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.