dinsdag 9 mei 2017

Supersnelle sushisalade



Ingrediënten

320 g. pandanrijst
1/2 komkommer, in kleine reepjes
2 vellen nori (zwart zeewier)
2 bakjes zeewiersalade à 125 g (visafdeling)
4 eetl. zonnebloemolie
12 eetl. rijstazijn
200 g gedopte verse groene sojabonen (groenteafdeling)
6 lenteuitjes, in ringetjes
250 g. ASC-surimiflakes (of omeletreepjes)
2 net rijpe avocado's, in stukjes
1 eetl. sesamzaad, geroosterd
Erbij: Japanse sojasaus, rijstazijn

Kook de rijst minstens 4 uur van te voren net gaar en droog. 
Laat 10 minuten staan, maak los met een vork en laat afkoelen in een grote kom. 
Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bestrooi de komkommerreepjes gul met zout en laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. 
Haal de norivellen een paar keer door de gasvlam van het fornuis om ze knapperig te roosteren (of gebruik een aansteker). 
Knip ze in kleine reepjes. 

Snijd of hak de zeewiersalade grof.

Schep eerst de olie en de rijstazijn en vervolgens de sojaboontjes, lente-ui, surimi, zeewiersalade en avocado door de rijst. 
Schep vlak voor het serveren de komkommer en nori erdoor. 
Verdeel over kommetjes en bestrooi met sesamzaad. 
Eet direct en laat iedereen aan tafel sojasaus en rijstazijn naar smaak toevoegen. 
Wasabi mag ook, maar dat overheerst wel snel.

Bron: Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.