maandag 9 maart 2015

Zoete-aardappelcurry met panir


Deze lichte, kleurige curry is rijk aan groenten die antioxidanten leveren en hij is bovendien snel en gemakkelijk te bereiden. Met name zoete aardappelen bevatten veel bètacaroteen en vitamine C en leveren meer vitamine E dan welke andere groente dan ook. Serveer er naanbrood bij.









Ingrediënten (voor 4 personen)
·         1 eetl. plantaardige olie
·         1 ui, gesnipperd
·         2 tenen knoflook, uitgeperst
·         500 g zoete aardappelen (bataten), geschild, in stukjes
·         1 eetl. mild kerriepoeder
·         1 eetl. verse gemberwortel, fijngesneden
·         400 g kleingesneden tomaten uit blik
·         1 dl groentebouillon
·         150 g (diepvries)doperwten
·         250 g panir, in blokjes van 1-2 cm
·         2 eetl. munt, fijngesneden

Bereidingswijze
1.       Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 4-5 min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen.
2.       Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak ze 2 min. mee. Meng er het kerriepoeder en de gember door en bak ze 30 sec. mee.
3.       Voeg de tomaten met vocht toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry met het deksel op de pan 12-15 min. zachtjes koken, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.
4.       Schep de doperwten door de curry en verwarm ze nog 3 min. mee. Voeg de blokjes panir toe en laat de curry nog 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi de munt over de curry en serveer direct.

Variaties
In de herfst kunt u in plaats van zoete aardappelen ook pompoen gebruiken, en de doperwten vervangen door in plakjes gesneden champignons.

Lekker met raita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.