Deze lichte,
kleurige curry is rijk aan groenten die antioxidanten leveren en hij is
bovendien snel en gemakkelijk te bereiden. Met name zoete aardappelen bevatten
veel bètacaroteen en vitamine C en leveren meer vitamine E dan welke andere
groente dan ook. Serveer er
naanbrood bij.
Ingrediënten (voor 4 personen)
·
1 eetl. plantaardige olie
·
1 ui, gesnipperd
·
2 tenen knoflook, uitgeperst
·
500 g zoete aardappelen (bataten), geschild, in stukjes
·
1 eetl. mild kerriepoeder
·
1 eetl. verse gemberwortel, fijngesneden
·
400 g kleingesneden tomaten uit blik
·
1 dl groentebouillon
·
150 g (diepvries)doperwten
·
250 g panir, in blokjes van 1-2 cm
·
2 eetl. munt, fijngesneden
Bereidingswijze
1.
Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook 4-5
min. op matig vuur, onder af en toe omscheppen.
2.
Voeg de zoete aardappelen toe en roerbak ze 2 min. mee. Meng er het
kerriepoeder en de gember door en bak ze 30 sec. mee.
3.
Voeg de tomaten met vocht toe en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel
aan de kook, draai het vuur laag en laat de curry met het deksel op de pan
12-15 min. zachtjes koken, of tot de zoete aardappelen gaar zijn.
4.
Schep de doperwten door de curry en verwarm ze nog 3 min. mee. Voeg de
blokjes panir toe en laat de curry nog 2 min. doorwarmen. Voeg zout en peper
naar smaak toe, strooi de munt over de curry en serveer direct.
Variaties
In de herfst kunt
u in plaats van zoete aardappelen ook pompoen gebruiken, en de doperwten
vervangen door in plakjes gesneden champignons.
Lekker met raita.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.