maandag 9 maart 2015

Vegetarische curry met panir

Voor 4 personen:
·         25 gram ghee of roomboter
·         3 teentjes knoflook, fijngehakt
·         3 sjalotjes, fijngehakt
·         5 cm gemberwortel, fijngehakt
·         1 rood chilipepertje, fijngehakt
·         1 kaneelstokje
·         4 kardemompeulen
·         ½ theelepel gemalen koriander
·         1 theelepel geelwortelpoeder
·         4 tomaten, ontveld en fijngehakt (of 1 blik gepelde tomaten)
·         400 g diepvries tuinerwten
·         een scheutje arachideolie
·         250 gram panir, in blokjes
·         een handje verse muntblaadjes, fijngehakt

Smelt ghee of boter in een zware pan en fruit de sjalot kalmpjes tot een diepgouden kleur.
Voeg knoflook, peper en gember toe en fruit 2 minuten mee.
Bak vervolgens de specerijen 2 minuten mee.
Voeg de tomaat, 200 ml water en een halve theelepel zout toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt 10 minuten pruttelen.
Doe de erwten erbij, breng opnieuw aan de kook, draai het vuur laag en laat afgedekt stoven tot de erwten beetgaar zijn.
Verhit intussen een scheut olie in een koekenpan en bak de blokjes panir omscheppend bruin. Vis kaneel en kardemom uit de curry en roer er tot slot de panir en munt door.

Serveer de curry met:
1.      rijst, naanbrood of papadums en
2.      raita (die zo eenvoudig kan zijn als: blokjes komkommer, radijs of appel + yoghurt + zout).

Bron:
Janneke Vreugdenhil

NRC Next, 28 maart 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.