Ingrediënten
- 1 ui
- 4 takjes peterselie
- ca. 225 g kabeljauwfilet
- ca. 250 g roodbaarsfilet
- 1 dl olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 1/2 dl droge witte wijn
- 2 eetlepels cognac of vieux (slijter)
- 1 visbouillontablet
- 150 g gekookte mosselen
- 100 g rivierkreeftjes
- zout en peper
- cayennepeper
Bereiden
Ui pellen en snipperen.
Peterselie fijn knippen.
Visfilets in blokjes snijden. In grote pan olie verhitten.
Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Tomatenblokjes met sap, wijn, cognac en 1 dl water toevoegen.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar pocheren.
Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
Op smaak brengen met zout, peper en cayennepeper.
Van vuur af bestrooien met peterselie.
Zarzuela in vier diepe borden scheppen.
Lekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.