dinsdag 15 januari 2013

SPAGHETTI MET TOMATENSAUS EN TONIJN


( ca 8 personen)

650 gram spaghetti
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 tak tijm en rozemarijn
2 tl gedroogde oregano
½ dl witte wijn
2 blikken tomatenblokjes

5 blikjes tonijn in olie
1 potje kappertjes
Extra tijm en rozemarijn
2 sjaolotten
2 bakjes rucola
Parmezaanse kaas
olijfolie


Zet de gesneden ui en knoflook aan in de olie. Voeg de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano toe.
Bak verder zonder te kleuren. Blus af met wijn en laat dit bijna helemaal verdampen.
Voeg de tomaat toe en laat sudderen tot het geheel helemaal gaar is en maak op smaak af met peper en zout.


Fruit de gesnipperde sjalot glazig. Doe de tonijn in een kommetje, voeg de sjalot, wat gesneden tijm en rozemarijn, een goede scheut olijfolie en wat fijn gesneden kappertjes naar smaak toe.


Kook de spaghetti al dente.


Leg de spaghetti op een bord. Schep hierop de tonijn, vervolgens de tomatensaus en maak af met wat rucola salade en olijfolie.
Rasp er a la minute wat verse Parmezaanse kaas over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.