( ca 8 personen)
650 gram spaghetti
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 tak tijm en rozemarijn
2 tl gedroogde oregano
½ dl witte wijn
2 blikken tomatenblokjes
5 blikjes tonijn in olie
1 potje kappertjes
Extra tijm en rozemarijn
2 sjaolotten
2 bakjes rucola
Parmezaanse kaas
olijfolie
Zet de gesneden ui en
knoflook aan in de olie. Voeg de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano toe.
Bak verder zonder te
kleuren. Blus af met wijn en laat dit bijna helemaal verdampen.
Voeg de tomaat toe en laat
sudderen tot het geheel helemaal gaar is en maak op smaak af met peper en zout.
Fruit de gesnipperde sjalot
glazig. Doe de tonijn in een kommetje, voeg de sjalot, wat gesneden tijm en
rozemarijn, een goede scheut olijfolie en wat fijn gesneden kappertjes naar
smaak toe.
Kook de spaghetti al dente.
Leg de spaghetti op een
bord. Schep hierop de tonijn, vervolgens de tomatensaus en maak af met wat
rucola salade en olijfolie.
Rasp er a la minute wat
verse Parmezaanse kaas over.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.