·
2 citroenen
·
2 kleine bananen
·
1 avocado, goed rijp
·
2 bollen vanilleroomijs (bak a 1 liter , Biologisch)
·
600 ml melk (pak a 1 liter , Biologisch)
·
2 zakjes vanillesuiker
·
1 theelepel kaneel
Bereiden
Citroenen
halveren en uitpersen. Bananen pellen en in stukken snijden. Avocado schillen,
halveren en pit verwijderen. Avocado in stukken snijden. Banaan en avocado met
citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde
massa pureren. Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen.
Geheel tot schuimige massa draaien. Milkshake over vier hoge glazen verdelen en
rietjes erin steken.
Tip
Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de
bananen, snijd ze in stukken en leg die op een plastic bord of dienblad enkele
uren in de diepvries. Verpak de bevroren banaanstukken in een diepvriesdoos om
later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele weken goed. Ontdooien is
niet nodig, de shakes worden zo extra koud.
Energie 265 kCal, Eiwit 8 gram , Vet 12 gram , Koolhydraten 31 gram
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.