maandag 14 januari 2013

Avocado-banaanmilkshake


Ingrediënten
·         2 citroenen
·         2 kleine bananen
·         1 avocado, goed rijp
·         2 bollen vanilleroomijs (bak a 1 liter, Biologisch)
·         600 ml melk (pak a 1 liter, Biologisch)
·         2 zakjes vanillesuiker
·         1 theelepel kaneel

Bereiden
Citroenen halveren en uitpersen. Bananen pellen en in stukken snijden. Avocado schillen, halveren en pit verwijderen. Avocado in stukken snijden. Banaan en avocado met citroensap in blender of keukenmachine of in hoge kom met staafmixer tot gladde massa pureren. Bollen ijs, melk, vanillesuiker en kaneel aan puree toevoegen. Geheel tot schuimige massa draaien. Milkshake over vier hoge glazen verdelen en rietjes erin steken.
Tip
Een handig trucje: gebruik bevroren bananen. Pel de bananen, snijd ze in stukken en leg die op een plastic bord of dienblad enkele uren in de diepvries. Verpak de bevroren banaanstukken in een diepvriesdoos om later in milkshakes te gebruiken. Ze blijven zo enkele weken goed. Ontdooien is niet nodig, de shakes worden zo extra koud.
Energie 265 kCal, Eiwit 8 gram, Vet 12 gram, Koolhydraten 31 gram

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.