donderdag 10 november 2022

Rendang van Boon


  • 1 pakje BOON Rendang
  • 150 gram (zilvervlies)rijst
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el sambal oelek
  • 1 el ketjap manis
  • 1 stengel bosui
  • sesamzaadjes
  • zonnebloemolie


BEREIDINGSWIJZE

1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en zet het opzij. 

2 Dop ondertussen de sperziebonen en kook deze in 8 min. beetgaar. 

3 Snipper de sjalot, knoflook en bosui. Houd de bosui nog even apart. 

4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg daarna de gekookte sperziebonen, sambal oelek en ketjap manis toe en bak het geheel 4 min. op middelhoog vuur. Haal daarna de pittige boontjes uit de koekenpan en zet ze opzij. 

5 Doe opnieuw een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Rendang toe. Verwarm de rendang in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door en controleer of het product goed verhit is voor het serveren. 

6 Verdeel de rijst, pittige boontjes en de BOON Rendang over de borden. 

7 Garneer het gerecht eventueel met de gesneden bosui en de sesamzaadjes.

https://www.boonbonen.nl/recipe/rendang-met-rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.