- 1 pakje BOON Rendang
- 150 gram (zilvervlies)rijst
- 300 gram sperziebonen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- ½ el sambal oelek
- 1 el ketjap manis
- 1 stengel bosui
- sesamzaadjes
- zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE
1 Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet daarna af en zet het opzij.
2 Dop ondertussen de sperziebonen en kook deze in 8 min. beetgaar.
3 Snipper de sjalot, knoflook en bosui. Houd de bosui nog even apart.
4 Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg daarna de gekookte sperziebonen, sambal oelek en ketjap manis toe en bak het geheel 4 min. op middelhoog vuur. Haal daarna de pittige boontjes uit de koekenpan en zet ze opzij.
5 Doe opnieuw een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg de BOON Rendang toe. Verwarm de rendang in 5-7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door en controleer of het product goed verhit is voor het serveren.
6 Verdeel de rijst, pittige boontjes en de BOON Rendang over de borden.
7 Garneer het gerecht eventueel met de gesneden bosui en de sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.