zaterdag 13 februari 2021

Springrolls met garnalen

 Bron: Jumbo




Ingrediënten 4 personen

  • 100 g Koh Thai rijstvellen
  • 100 g Koh Thai rijstvermicelli
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 150 g roze garnalen
  • 75 ml Koh Thai zoete chilisaus

  1. Bereid de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af en laat uitlekken in de zeef.
  2. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne schijfjes. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil. Snijd de avocado in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  3. Dompel een rijstvel in een ruime kom koud water een paar sec. onder. Het vel moet buigzaam zijn, maar stevig.
  4. Leg het vel op een bord. Beleg in het midden met komkommer, vermicelli, avocado, mango en garnalen. Rol het rijstvel op; sla het stuk vel dat aan de onderkant over is, over de vulling. Vouw dan de zijkanten naar binnen en rol op tot een mooie springroll.
  5. Herhaal met de rest van de rijstvellen en ingrediënten. Serveer met de zoete chilisaus om te dippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.