zondag 31 mei 2020

Carpaccio van courgette

Carpaccio van courgette

(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 5 minuten
Wachttijd (marineren): 30 minuten
Een doodeenvoudig, maar toch sophisticated voorgerecht. En je hebt er alleen maar een courgette voor nodig. Neem liefst kleine (dunne) courgettes, die zijn minder waterig dan grote dikke. Helemaal zacht van smaak zijn gele courgettes. Als je die toevallig ziet bij de groenteboer, heb je meteen een reden om dit recept eens te proberen.
Nodig:
1 à 1½ gele of groene courgette
extra vergine olijfolie
1 citroen
grof zout
peper
verse parmezaanse kaas
  1. Snij de courgette in flinterdunne plakjes.
  2. Leg ze dakpansgewijs op 4 grote platte borden.
  3. Klop in een schaaltje 2/3 deel olijfolie los met 1/3 deel vers citroensap.
  4. Giet dit over de courgettes.
  5. Laat de courgettes nu een half uurtje (of langer) zachter worden in de marinade.
Serveren: Bestrooi met wat grof zout en peper. Schaaf wat mooie krullen parmezaanse kaas en leg die er bovenop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.