zaterdag 15 juni 2019

Tagliata met rucola en parmezaan


Voor 4:

  • 1 kogelbiefstuk van 500 g aan één stuk (of 2 van 250 g), zonder kerven of klappen (of gesneden plakjes kant en klaar)
  • 1 stukje echte parmigiano reggiano (100 g of meer)
  • 4 handen rucola
  • 1/2 citroen
  • goede olijfolie
  • zout en peper uit de molen
  1. Haal het vlees liefst 45 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het vast.
  2. Bak de biefstuk daarna in een drupje olijfolie in een hete koekenpan, of gebruik grillpan of barbecue. Hoe lang hangt af van de dikte van het vlees: voor 2 biefstukken zou in totaal zou 6 à 7 minuten voldoende moeten zijn, voor één stuk 10-12 minuten. Het vlees moet rood blijven van binnen!
  3. Schaaf ondertussen met de kaasschaaf krullen van de kaas.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat vijf minuten rusten op een plank, afgedekt met aluminiumfolie.
  5. Snij het vlees in plakjes en leg op borden of op een grote schaal.
  6. Bestrooi met peper.
  7. Verdeel de rucola erover.
  8. Besprenkel met wat goede oliejolie en een kneepje citroensap.
  9. Verdeel de krullen kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.