Voor 4:
- 1 kogelbiefstuk van 500 g aan één stuk (of 2 van 250 g), zonder kerven of klappen (of gesneden plakjes kant en klaar)
- 1 stukje echte parmigiano reggiano (100 g of meer)
- 4 handen rucola
- 1/2 citroen
- goede olijfolie
- zout en peper uit de molen
- Haal het vlees liefst 45 minuten voor het braden uit de koelkast en zout het vast.
- Bak de biefstuk daarna in een drupje olijfolie in een hete koekenpan, of gebruik grillpan of barbecue. Hoe lang hangt af van de dikte van het vlees: voor 2 biefstukken zou in totaal zou 6 à 7 minuten voldoende moeten zijn, voor één stuk 10-12 minuten. Het vlees moet rood blijven van binnen!
- Schaaf ondertussen met de kaasschaaf krullen van de kaas.
- Haal het vlees uit de pan en laat vijf minuten rusten op een plank, afgedekt met aluminiumfolie.
- Snij het vlees in plakjes en leg op borden of op een grote schaal.
- Bestrooi met peper.
- Verdeel de rucola erover.
- Besprenkel met wat goede oliejolie en een kneepje citroensap.
- Verdeel de krullen kaas erover.
Lekker met:
Italiaanse aardappels uit de oven.
Italiaanse aardappels uit de oven.
Bron: Koken met Karin
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.