Italiaanse bonenspread
(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden:
5 minuten
Geschikt
als borrelhapje op een toastje of om te dippen met bijvoorbeeld wortelreepjes,
als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch op een dikke volkorenboterham.
1
groot blik witte bonen
2 eetl citroensap
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
50 g lekkere zwarte olijven (gewicht zonder pit)
2 knoflooktenen
4 takjes verse basilicum
scheut extra vergine olijfolie
zout & peper uit de molen
2 eetl citroensap
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
50 g lekkere zwarte olijven (gewicht zonder pit)
2 knoflooktenen
4 takjes verse basilicum
scheut extra vergine olijfolie
zout & peper uit de molen
1.
Spoel de bonen af in een
vergiet onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
2.
Maal met de citroensap tot
puree in de keukenmachine of met de staafmixer.
3.
Doe de tomaten (in
stukken), olijven (pitten verwijderd!), knoflooktenen (uitgeknepen) erbij en
maal tot alles goed gemixt is.
4.
Giet er zoveel olijfolie
bij tot de boel lekker smeuïg is.
5.
Breng op smaak met zout en
peper.
6.
Hak de basilicum fijn en
roer die op het laatst erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.