zaterdag 31 januari 2015

Italiaanse bonenspread

Italiaanse bonenspread
(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 5 minuten
Geschikt als borrelhapje op een toastje of om te dippen met bijvoorbeeld wortelreepjes, als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch op een dikke volkorenboterham.


1 groot blik witte bonen
2 eetl citroensap
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
50 g lekkere zwarte olijven (gewicht zonder pit)
2 knoflooktenen
4 takjes verse basilicum
scheut extra vergine olijfolie
zout & peper uit de molen
1.     Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
2.     Maal met de citroensap tot puree in de keukenmachine of met de staafmixer.
3.     Doe de tomaten (in stukken), olijven (pitten verwijderd!), knoflooktenen (uitgeknepen) erbij en maal tot alles goed gemixt is.
4.     Giet er zoveel olijfolie bij tot de boel lekker smeuïg is.
5.     Breng op smaak met zout en peper.

6.     Hak de basilicum fijn en roer die op het laatst erdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.