dinsdag 15 januari 2013

Aardappelsoep van zoete aardappelen, kokos en limoen

  • 4 personen
  • 0 min voorbereiden
  • 35 min bereiden
  • 0 min wachten
  • Voorgerecht
  • Vegetarisch
  • Oosters

Ingrediƫnten

  • olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 500 g zoete aardappelen, in stukken
  • 1 liter bouillon
  • 200 ml kokosmelk (blik)
  • sap van 2 limoenen

Bereiden

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit daarin de ui, knoflook en gember. Doe de aardappels nu ook in de pan en bak ze even aan. Doe de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Pureer de soep met een staafmixer en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Laat nu nog 10 minuten koken. Breng de aardappelsoep op smaak met zout en flink wat versgemalen zwarte peper.

Opmerking

De combinatie van zoete aardappels en limoen is heel bijzonder. Zoete aardappels kun je bij tropische toko's kopen, maar ook veel groenteboeren verkopen ze tegenwoordig.

http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/aardappelsoep/aardappelsoep-zoete-aardappelen-kokos-limoen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.